2017. január 11., szerda

Lakatos Levente: A tiltás gyönyöre (Szigor 1.)

Aki sokat játszik a tűzzel, előbb-utóbb úgyis megégeti magát.
A könyvről
A ​​népszerű e-könyv sorozat alapján
Az egykoron kicsapongó életű Liza és vőlegénye, a fényes politikai karrier előtt álló Sándor a kívülállók szemében tökéletes álompárnak tűnik, ám színlelt boldogságukat kínos titkok tartják egyben. Mikor a lány egy félreértés folytán találkozik egy sármos idegennel, aki darabokra töri a testi és érzelmi nélkülözés miatt már megrepedt álarcát, a botrány elkerülhetetlen. Vajon Liza képes kiköszörülni a csorbát, vagy az édesapja politikai hírnevével együtt a saját jövőjét is beszennyezi?
Szentesy Igor vagy ahogy a barátai hívják, Szigor keresett reklámszakember, a kormányzó párt újonnan felfogadott propagandistája. Kreativitása, komolysága és keménysége előtt nem csak a politika zárt ajtói, de a női combok is sorban kitárulnak. Ritkán mosolyog, utálja az ellenkezést, de imádja heccelni a sorsot.
Liza és Szigor őrült vágyaktól hajtva félelmetes játszmába kezd, de vajon melyikük a dörzsöltebb játékos ezen az erotikus sakktáblán? Mennyit érnek a titkok? Te képes lennél gyilkolni értük?

Aki egy kicsit régebb óta követi a blogot, tudja, hogy viszonyulok Lakatos Levente könyveihez. Ezért is voltam most bajba. Először is árulásnak éreztem, hogy mindössze egy darab bejegyzés található meg, ami Levente könyvével foglalkozik (KATT ha még nem olvastad) annak ellenére, hogy olvastam tőle többet is. Másodszor, hogy pontosan melyikről is írjak? Az egyik variáció a Bomlás, ami a Dr. Lengyel trilógia második része. A másik pedig a Szigor e-könyv sorozat, papírkiadásának első kötete. Ahogy a cím is mutatja az utóbbi mellett döntöttem, mert sokkal aktuálisabb. Megjelent a második kötet, amit jelenleg is olvasok (illetve olvastam a bejegyzés írásának elején), nemrég zajlott egy kisebb dedikáló körút (ahova elmentem), megvan a harmadik könyv borítója és címe, valamint
elő lehet rendelni. Magyarul, mindenki Szigor lázban ég. És ez teljesen érthető is.


A borítóról

Hadd kezdjem egy kicsit felszínesen. Nem a borító miatt veszünk meg (jobb esetben) egy könyvet. Viszont igenis fontos, mert az kelti fel az ember figyelmét. Egy jól eltalált borító sokak figyelmét magára vonzza. Itt pedig TÖKÉLETESEN eltalálták. Minimalista, épp elég rajta a szöveg, valamint passzol a könyv hangulatához is. Nem mellesleg az a fél arcszerkezet se semmi. ;)
Gyors megjegyzés: Még az anyaga is jó! Az se mindegy egy puhakötésű könyvnél, de itt ez is csillagos ötös!

A történetről röviden

Az egyetlen, ami eltántorított, hogy politikai alapkőre épült. Persze, nem vártam hosszas elemzéseket a magyar politikai életről, de azért megijedtem.  De most, hogy olvastam, örömmel nyugtatok meg mindenkit: egyáltalán nem zavaró, sőt! Pont annyira van beleszőve a történetbe, hogy érdekes legyen, de ugyanakkor lényeges is. Azt ugyan nem tudom, hogy a mennyi valóságalapja van, de jobb is így. Viszont rátérve végre a főszálra…

Adott egy álompár, Liza és Sándor. Előttük az élet, szeretik őket az emberek, nagy eséllyel nyer a párt, amelynek tagjai, a választáson és hamarosan össze is házasodnak. Aztán jön Szentesy Igor, aki mindent tönkretesz. Illetve megrepeszti a törékeny álarcot, ami a rideg valóságot fedi. Mégpedig azt, hogy Liza és Sándor mennyire nem tökéletesek. Nem árulok el nagy titkot, ha elmondom: Liza és Igor viszonyt kezd. Ha ez még önmagában nem elég a párt bukásához, hozzáteszem, hogy Igor az ellenzék alkalmazottja. Na, mindjárt jobb nem?

Szereplők

Liza, az egyetlen karakter, aki ugyanolyan karakter maradt mindkét könyvben. Most természetesen lekorlátozom magam az első kötetre, de fontosnak tartom megjegyezni, hogy elég gyökeres karakterváltozások lesznek. Szóval Liza, aki egy álarc mögé bújva éli mindennapjait. A regény cselekménye azzal az apró repedéssel indul. A végére pedig egy hajszál választja el a porráválástól. Azért kénytelen elrejtőzni, mert van egy sötét titka. Ahogy az emberek nagy részének a könyvben. És éppen ettől érdekes. Általában a hasonló regényekben, van egy központi karakter, akinek van egy rejtegetnivalója és eköré épül minden. Itt viszont csak kapkodod a fejed, hogy milyen új információt tudsz meg és kiről.

Sándor, Liza vőlegénye és a párt nagy reménye. A nyilvánosság állandó szereplője, a politikai élet mellett. Lizával szoros barátságban áll, és ez most nem nagy spoiler, mivel nem szerelmesek. A könyv első pár oldalán kiderül, hogy miért nem vonzódnak egymáshoz. Viszont ennek ellenére a barátság mellett kialakul egy erős szövetség és kötelék is, ami nekem nagyon tetszett.

Előd, akiről gyökeresen megváltozik a véleményed, az első kötetben a tökéletes antihős. Gonosz, manipulatív és számító. Nagyban befolyásolja a történetet, itt még negatív irányba. Veszélyezteti Liza és Igor, sőt valamilyen szinten Sándor életét is.

Igor, mindannyiunk új, nagy szerelme. Tipikus nőcsábász, ám előre közli, hogy érzelmei nincsenek. Mármint alkalmi barátnői számára. Az ellenzék marketingeseként kerül a képbe, mint az új titkos fegyver. Kimért, hideg és célratörő. Ezt a képet ő is fent tudja tartani, majd megismeri Lizát. Akkor nála is repedezni kezd. Valami kialakul Igorban, ami neki és a környezetének is teljesen új. Ez szintén okoz majd némi bonyodalmat
Köszönöm ezt a csodálatos montázst @ZitussKa-nak, LINK a
profiljához

Végszó

Levente hozza a megszokott szókimondó és részletes színvonalat, aminek mi csak örülünk. A történet dinamikus, érdekes és szórakoztató. Megfelelő mennyiségű humor és erotika van benne, elkerülve a közönségességet. Ez nagyon jó, mert néhány író hajlamos elvetni a sulykot és lényeges esemény helyett szimpla reklámfogás lesz.


Értékelés:

Kinek ajánlom: A szokásos véleményemen vagyok, vagyis MINDENKINEK!
Amit most hallgatok: Ed Sheeran minden mennyiségben!

U.I.: A képek nagy részét a molyos zónából mentettem le, amit ITT megnézhettek. Én nagyon szeretem J Az össze idézet természetesen Levente jogát képezi, eszemben sincs „eltulajdonítani”. A montázs alatt ott van a tehetséges moly profiljának neve, engem ez az összeállítás elbűvölt, nem bírtam kihagyni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése